Wednesday, July 11, 2007

* SOUL DOCTOR – For A Fistful Of Dollars [2005]

Soul Doctor
For A Fistful Of Dollars [2005]
Frontiers Records

Pırıl pırıl bir prodüksiyon kalitesi, Rockstar filmindeki şarkıları seslendirmesi vesilesiyle “ağzımız bir karış açık kalarak dinlediğimiz vokalistler” listesine dahil olan Stelheart’tan Mike Matijevic’i andıran (ve neredeyse onun kadar iyi olan) bir vokal ve hard rockın bildik, denenmiş ama bir o kadar güzel ve hedefini ıskalamayan formüllerine sadık bir albüm For A Fistful Of Dollars. İşinin ehli, maharetli ellerden çıktığı belli besteler Alman grup Soul Doctor’ın en büyük kozu gibi görünüyor. Bir yandan Remember gibi bir şarkıyla Bon Jovi klasiklerine göz kırparken bir yandan da Ten Seconds Of Love, Best Way To Fade gibi şarkılarla da Buckcherry, Black Crowes gibi isimlere selam çakıyorlar. Belki de tek handikapları Amerikalı olmamaları. Yoksa şimdiye kadar myspace vb. “müzik bahane hadi gel arkadaş olalım” sitelerindeki en popüler sayfalardan birine sahip olurlardı. Açıkçası beni daha önceki albümleri kadar çarpmayan ama başta da söylediğim gibi hedefini de şaşmayan bir iş çıkartmış Soul Doctor..
[7]


[+] Modern zamanlarda hard rock nasıl yapılır, adam akıllı iyi bir iş çıkar mı sorusu zihninde yer edenlere tavsiye edilebilecek bir albüm olması. Ve tabi bir de unutmadan söylemeliyim ki Tommy Heart gibi bir vokaliste sahip olmak her gruba nasip olmuyor.
[-] Albüm prodüksiyonunun her ne kadar pırıl pırıl tınlaması artı bir özellik olsa da grubun yaptığı türde malumunuz insan biraz daha çiğ, işlenmemiş ve canlı performansa yakın bir sound aramıyor da değil.

No comments: